Chirurgie dentară

Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară este o ramură importantă a stomatologiei, implicând tratamente operatorii pentru o varietate de afecțiuni dentare și estetice. Cu ajutorul specialiștilor din acest domeniu, poți obține rezultate excelente și soluții pentru cele mai complexe cazuri.

În cadrul chirurgiei dentare, specialiștii abordează diverse proceduri precum extracții dentare, implanturi dentare, chirurgie parodontală și corecții ortodontice chirurgicale. Toate acestea sunt menite să îmbunătățească sănătatea orală a pacientului și să contribuie la un zâmbet frumos și sănătos.

Echipa noastră de experți este pregătită să ofere consultanță detaliată și să răspundă tuturor întrebărilor tale legate de tratamentele chirurgicale dentare. Împreună cu specialiștii noștri, vei primi cele mai potrivite soluții personalizate pentru nevoile tale specifice.

Încrederea noastră în calitatea serviciilor oferite și abordarea atentă și dedicată a fiecărui pacient ne recomandă drept partenerul ideal pentru îngrijirea zâmbetului tău. Alege să îți redobândești sănătatea orală și frumusețea zâmbetului cu ajutorul chirurgiei dentare!

Găsim o varietate de intervenții, cum ar fi extracțiile dentare, tratamentele de implantologie (inclusiv implantul dentar și alte tipuri de intervenții), tratamentele parodontale, intervențiile pentru corecție și estetică dentară, precum și tratamentele și intervențiile ortodontice.

Tratamente parodontale

Înlăturarea chisturilor parodontale: Această intervenție chirurgicală are rolul de a îndepărta chisturile care se formează în zona parodontală, contribuind la menținerea sănătății gingiilor și a țesuturilor înconjurătoare.

Chiuretajul subgingival (câmp închis și câmp deschis): Acest tratament presupune curățarea riguroasă a suprafețelor radiculare și a pungilor parodontale în scopul eliminării bacteriilor și a reducerii inflamației gingiilor.

Îndepărtarea pungilor și a abceselor: Prin această procedură, se extrag pungile parodontale, care sunt spații adânci și inflamate între dinte și gingie, precum și abcesele, pentru a preveni progresia afecțiunilor parodontale și pentru a promova vindecarea.

Extracții dentare

Extracțiile dentare sunt intervenții chirurgicale efectuate de specialiști stomatologi pentru îndepărtarea dinților care nu pot fi salvate prin tratament obișnuit sau care pot afecta alinierea sau erupția altor dinți.

Aceste extracții pot fi necesare în următoarele situații:

  • Dinții afectați de carii avansate, care nu mai pot fi salvati prin tratament obișnuit;
  • Îndepărtarea unui fragment rămas dintr-un dinte;
  • Extracția molarului de minte.

Implanturi dentare și alte tipuri de intervenții

Implantologia este o ramură importantă a stomatologiei care se concentrează pe rezolvarea problemelor legate de dinții lipsă. Această specialitate se axează pe inserarea implanturilor dentare, care au rolul de a înlocui dinții absenți, oferind astfel un zâmbet complet și funcțional.

  • Inserarea implantului dentar, indiferent de numărul de dinți înlocuiți;
  • Adiția de os sau grefă osoasă pentru a spori volumul osoasă și a crea un mediu propice pentru implant;
  • Ridicarea sinusurilor (sinus lifting) pentru a permite inserarea implantului în cazul în care osul din zona maxilarului superior este insuficient.

Tratamente și intervenții ortodontice

Intervențiile ortodontice includ extracții dentare pentru a obține rezultate pozitive în tratamentul ortodontic, în cazurile de aglomerare dentară, pentru a crea spațiu între dinți. Prin aceasta, dinții se vor poziționa corect pe arcada dentară.

Solicită o programare

*Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.