Ortodonție

Ce este ortodonția?

Ortodonția reprezintă o ramură importantă a medicinei dentare, având ca scop prevenirea și corectarea anomaliilor dento-faciale. Pentru a se specializa în acest domeniu, un medic stomatolog trebuie să parcurgă un nou stagiu de pregătire, în urma căruia va dobândi toate competențele necesare. Astfel, există atât cabinete stomatologice specializate în ortodonție, cât și cabinete generale, unde poți beneficia de consultații și proceduri ortodontice de înaltă calitate.

Principalele afecțiuni ortodontice:

  • Probleme de masticație cauzate de poziționarea necorespunzătoare a dinților.
  • Obiceiul suptului degetului la copiii mici.
  • Înghesuirea dentară.
  • Disconfort asociat cu dinți blocați în procesul de evoluție și erupție.
  • Dezvoltarea anormală a maxilarului și/sau a dinților.
  • Pierderea prematură a dinților de lapte.
  • Înlocuirea întârziată a dinților de lapte.
  • Deformări faciale apărute ca urmare a unor traumatisme sau anomalii dentare.

Pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul și sănătatea orală, este crucial să vizitezi periodic medicul stomatolog, atât în scop curativ, cât și profilactic. Domeniul medicinei dentare cuprinde mai multe specializări, fiecare având un medic specialist dedicat pentru a soluționa diversele probleme care pot apărea pe parcursul vieții. Atunci când dorești să obții un zâmbet perfect, ortodontul este medicul către care ar trebui să te îndrepți.

Solicită o programare

*Prin trimiterea acestui formular sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale si stocarea acestora pe durata perioadei de tratament si profilaxie, dar si pastrarea lor pana cand solicitati retragerea consimtamantului. Art.6(1)lit.(a) din GDPR si ridicarea standardului de sanatate orala a pacientilor nostri constituie interese legitime pentru care va solicitam in mod expres consimtamantul, inclusiv pentru programari.

Ce spun pacientii nostri

Un doctor foarte calm, lucrează profesionist (cel puțin la cabinetul 3), nu te doare modul în care lucrează și înlătură orice frica de stomatolog!
Andrei P.
Cel mai bun doctor datoritã cãruia am cel mai frumos zâmbet. Recomand cu toatã cãldura! 👌🏼❤️
Mona C.
Un doctor exceptional, atent si dedicat, în cadrul unei clinici de top! Recomand cu drag!!
Georgiana P.